מאפי אגסים וגבינת עזים

קל, טעים ומרשים. ריבועי בצק עלים ממולאים בגבינת עזים ובפלחי אגסים, מזולפים בדבש ומתובלים בקינמון. שילוב נהדר של טעמים ומרקמים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מאפי אגסים וגבינת עזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 אגסים בינוניים־קטנים בשלים
  • 8 ריבועי בצק עלים קפוא "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם כף מים
  • 100 גרם (חצי גליל) גבינת "פרומעז" פרוסה ל־8 פרוסות שוות בעוביין
  • 4 כפיות דבש נוזלי
  • קינמון טחון

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה.
2. קולפים את האגסים, חותכים אותם לרבעים לאורכם ומסלקים את החרצנים ואת הליבות.
3. מברישים כל ריבוע בצק בחלמון טרוף, ומניחים פרוסת גבינה במרכזו. מניחים רבע אגס על הגבינה, כשהקצוות פונים לעבר שתי פינות נגדיות של הריבוע. מקפלים את הפינה השלישית פנימה מעל האגס, ומברישים אותה בחלמון טרוף. מקפלים את הפינה הרביעית מעל הפינה השלישית כך שתעטוף את האגס. צובטים ומהדקים את הסגירה כדי להדביק את פינות הבצק זו לזו (חשוב להקפיד על ההדבקה, כדי להבטיח שהסגירה לא תפתח במהלך האפייה. הפתיחה לא תפגע בטעם, אך תקלקל את המראה). מעבירים את המאפים לתבנית. מברישים את כל חלקי הבצק הגלויים לעין בחלמון טרוף. יוצקים חצי כפית דבש לאורך כל מאפה - על האגס ועל החיבור של פינות הבצק, ובוזקים מעט קינמון.
4. אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות, עד שהמאפים שחומים־זהובים. מצננים מעט. מגישים את המאפים כשהם חמימים־פושרים.
דרג: