מאפינס תירס וגבינה פיקנטית בסגנון מקסיקני

רק מערבבים ויש לכם מאפים מלוחים שאי אפשר להפסיק לנשנש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס תירס וגבינה פיקנטית בסגנון מקסיקני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס ריוויון
  • 90 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פתיתי גבינת עמק מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. בקערה מנפים את כל החומרים היבשים.
3. בקערית נפרדת מערבבים ריוויון, חמאה וביצה.
4. יוצקים את התערובת לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. אם אתם מחובבי הפיקנטי, ניתן להוסיף לעיסת הבצק 1/2 פלפל צ’ילי יבש גרוס.
5. משמנים היטב תבנית שקעים או תבניות מאפינס אישיות (אפשר גם חד פעמיות). יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש. (אפשר לאפות את המאפינס גם בתבנית אינגליש קייק - במקרה כזה משך האפייה הוא כ-30 דקות).
מצננים כמה דקות ורק אז שולפים מהתבניות.
6. הצעת הגשה:
קולים את המאפינס בגריל ומגישים עם חמאה, פלחי אבוקדו וסלסת עגבניות טרייה.
דרג: