מאפינס שזיף ומרציפן

חוגגים את עונת השזיפים עם מתכון מתוק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מאפינס שזיף ומרציפן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית שקעים למאפינס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר
  • 85 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27%, "תנובה"
  • 50 גרם מרציפן שקדים, מגורר בפומפיה
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • קורט מלח
  • ¼ כפית קינמון
  • 2 כוסות שזיפים, ללא הגלעין, חתוכים לקוביות גדולות
  • לציפוי
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • ½1 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
2. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את הביצה והסוכר ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה, מוסיפים את החמאה המומסת ומיכל השמנת החמוצה ומערבלים היטב, מוסיפים את המרציפן המגורר ומערבבים.
3. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, מלח וקינמון ומערבבים היטב.
4. בהדרגה ותוך כדי ערבול, מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומערבלים רק עד לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את קוביות השזיף ומקפלים בעדינות.
6. מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים ותפוחים וקיסם המוחדר במרכז יוצא יבש עם פרורים, מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
7. להכנת הציפוי: מערבבים את הרכיבים בקערה לתערובת אחידה.
8. יוצקים מעל המאפינס ומניחים להתקשות לפני ההגשה.
דרג: