מאפינס שוקולד

מאפינס בטעם שוקולד בגרסה כשרה לפסח, מאפה קל הכנה ומתוק לאירוח בימי החג

מאת: שירן סבג

דרג:
מאפינס שוקולד
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 24 מאפינס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למאפינס:
  • 2 כוסות קמח תופח (כשר לפסח)
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 4 כפות קקאו
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
  • לציפוי:
  • 1 כפית קקאו
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • שקית סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:

הכנה:
1. להדליק את התנור ולחמם אותו ל-180 מעלות.
2. להכניס את החומרים היבשים (קמח, סוכר וקקאו) לתוך קערה ולערבב ביחד.
3. לטרוף את הביצים בקערה נפרדת ולהוסיף אותם לחומרים היבשים.
4. להוסיף שמן ואת השמנת המתוקה ולערבב ביחד את כל החומרים. להוסיף את המים הרותחים ולערבב אותם עד שנוצרת בלילה אחידה.
5. בתבנית של מאפינס שמים מנג’טים וממלאים אותם בבלילה עד לגובה 3/4 מהמנג’ט. אופים כ- 20 דקות.
6. לאחר מכן ניתן לצפות את העוגה: לערבב 1 כפית קקאו ביחד עם 2 כפיות סוכר ועם 1/2 כוס מים רותחים, לשפוך מעט על כל מאפינס ולפזר סוכריות צבעוניות.
דרג: