מאפינס שוקולד צ'יפס

מערבבים, אופים ומגישים: מאפינס שוקולד צ'יפס מפנקים במינימום מאמץ

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס שוקולד צ'יפס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מאפינס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס דבש קל
  • 3 כפות מים רותחים
  • 1 כוס יוגורט
  • 1 ביצה
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את החמאה ומערבלים.
2. מערבבים את הדבש עם המים הרותחים ומוסיפים למעבד המזון, עם היוגורט והביצה ומערבלים. מפסיקים את פעולת מעבד המזון, מוסיפים את השוקולד צ'יפס וקליפת הלימון ומפעילים ב-3-2 פולסים, כדי לא לרסק את השוקולד.
3. בעזרת מברשת מורחים את תבניות השקעים במעט חמאה מומסת, או משמנים בספריי בטעם חמאה. ממלאים את התבניות בבצק עד 3/4 הגובה.
4. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהמאפינס זהובים אך לא מיובשים. מוציאים מהתנור, מצננים מספר דקות ומוציאים מהתבניות. מגישים מיד או לאחר שהצטננו. אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה או מחממים כ-20 שניות במיקרוגל.


דרג: