מאפינס עם רוטב וניל חם

מאפינס נימוח ופריך ברוטב וניל משובח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס עם רוטב וניל חם
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 60 גרם מחמאה מומסת +מחמאה לשימון תבניות או להשתמש בקפסולות לאפיה.
  • 280 גרם קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • 100 גרם סוכר
  • גרידה מ-1 לימון
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מכל קצפת לבישול פרווה
  • לרוטב וניל:
  • 1/2 ליטר קצפת צמחית לבישול מסדרת "השף הלבן"
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל

אופן הכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה
2. מערבבים את החומרים הנוזליים בקערה נוספת
3. מוסיפים את הנוזלים לחומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים לתערובת פצפוצי שוקולדף או קוביות של פירות מסוכרים לפי הטעם.
5. מערבבים קלות להטמעת התוספת בתערובת
6. מוזגים את התערובת לתבנית מאפניס משומנת ואופים בתנור בחום של 220 מעלות במשך 15 -20 דקות.
7. להכנת רוטב הוניל: מביאים לרתיחה קלה את הקצפת ומסירים מהאש. בסיר אחר טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת גוון זהוב בהיר של החלמונים. מוסיפים את הקצפת החמה תוך כדי ערבוב ומחזירים לאש נמוכה. מבשלים בזהירות עד שהתערובת מסמיכה.
8. מגישים את המאפניס חם ועליו רוטב הווניל.
 
דרג: