מאפינס סופגניה

אמנם הפעם זו לא סופגניה אבל בהחלט דומה במראה ובטעם

מאת: עורך השף הלבן \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מאפינס סופגניה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח
  • ½ 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית אגוז מוסקט מגורד
  • ¾ כוס + 1 כף חלב 3% של תנובה
  • 2 כפיות יוגורט של תנובה
  • 170 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • אבקת סוכר
  • ריבת תות שדה באיכות טובה (או כל מילוי אחר שאוהבים כמו ממרח שוקולד ואגוזי לוז, ריבת חלב)

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
2. בקערה בינונית מניחים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח ואגוז מוסקט ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
3. בכוס מדידה, מערבבים את החלב והיוגורט.
4. בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני, מניחים את החמאה ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם קרמי, מספר דקות. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר בזרם רציף. מערבלים עד שמתקבלת תערובת קלה, אוורירית וסמיכה, מספר דקות. מדי פעם מסירים את הבצק בשולי הקערה בעזרת מרית.
5. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב לתוך התערובת בין אחת לשניה. 
6. מוסיפים לבלילה כ- ¼ מתערובת הקמח ומערבבים עם כף עץ. כעת מוסיפים 1/3 מתערובת החלב. חוזרים על הפעולות ומוסיפים את יתר הקמח והחלב לסירוגין, כאשר מסיימים עם תוספת הקמח. יש להקפיד שלא לערבב יתר על המידה, רק עד שהתערובת אחידה. 
7. מניחים כף של התערובת בתוך השקעים. בעזרת כפית יוצרים גומה במרכז ומניחים ½ כפית ריבת תות שדה (או כל מילוי אחר לבחירתכם). מכסים את השקעים בתערובת הבצק ואופים בתנור עד שהמאפינס התקשו למגע וקיסם שמחדירים במרכזן יוצא יבש, כ-25 דקות.
8. מניחים את המאפינס על רשת צינון וכשהן בטמפרטורת החדר מכינים את ציפוי הסוכר: בקערית שטוחה מערבבים את הסוכר והקינמון ובקערית נוספת ממיסים חמאה.
9. בעזרת מברשת, מושחים כל מאפינס בחמאה, מגלגלים בתערובת הסוכר ומניחים על צלחת הגשה.

​לציפוי:
50 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה
½ כוס סוכר
 
דרג: