מאפינס נורמנדי

מנה אידיאלית לארוחה חלבית המכילה ירקות, חלבונים, פחמימות ושומן, סידן וויטמינים (בעיקר ויטמין A) ב-70 קלוריות ליחידה. בדיאטה - 2 מאפינס בתוספת סלט מהווים ארוחה מלאה ודלת קלוריות.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
מאפינס נורמנדי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית מאפינס עם 12 שקעים, משומנת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ שקית (של 800 גרם) לקט נורמנדי מוקפא סנפרוסט
  • 2 כוסות (כ-200 גרם) בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1 כף שבבי בצל מטוגן, או אבקת מרק בצל
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3% שומן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כף קמח (רצוי מחיטה מלאה)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחממים במיקרוגל את הלקט במשך 5 דקות. חותכים את התפרחות הגדולות של הברוקולי והכרובית.
2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלקט ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ושבבי הבצל ומערבבים 2 –3 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
3. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
4. יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 30-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים. מגישים חם.
דרג: