מאפינס מייפל ופקאן

מאפינס מייפל קלאסי וקל להכנה, תענוג קטן ליד הקפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל רובין

דרג:
מאפינס מייפל ופקאן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 14 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 180 גרם קמח תופח (1 כוס + 4 כפות)
  • 3 ביצים
  • 250 גרם סוכר (1/3 1 כוסות)
  • 200 מ"ל יוגורט 1.5% (3/4 כוס + כף + 1/2 כפית)
  • 60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
  • 120 גרם אגוזי פקאן
  • תוספת נוספת אפשרית- 150 גרם פצפוצי שוקולד (1/2 חבילה)
  • 100 גרם סירופ מייפל (1/2 כוס)

אופן הכנה:

1. מחחמים תנור ל-175 מעלות.
2. מכניסים לקערה גדולה את כל החומרים הנוזליים כולל הסוכר, מלבד סירופ המייפל.
3. מוסיפים את הקמח, הפקאנים ופצפוצי השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים את הבלילה למנג'טים, ואופים במשך 30-35 דקות עד להזהבה.
5. מוציאים מהתנור, שופכים את סירופ המייפל מעל המאפינס ומחזירים לתנור לעוד כ-2 דקות.
6. מוציאים מהתנור ומצננים
 
דרג: