מאפינס לפסח בטעם אייריש קרים

מאפינס נטול קמח בטעמי שוקולד ואייריש קרים, מאפה מתוק נהדר לאירוח במהלך חג הפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס לפסח בטעם אייריש קרים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מאפינס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 5 ביצים
  • קורט מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות ליקר אייריש קרים
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • תרסיס שמן

אופן הכנה:

הכנה:
1. להמיס בכלי את החמאה והשוקולד (אפשר במיקרוגל), לערבב לבלילה חלקה, להוסיף בערבוב פנימה את האייריש קרים.
2. בכלי נפרד יש לערבב את הביצים, הסוכר, המלח ולהוסיף תוך כדי ערבוב את בלילת השוקולד, להוסיף את השקדים הטחונים, לכדי תערובת חלקה ואחידה.
3. על תבנית השקעים להניח את עיטורי הנייר, לשמן קלות בתרסיס השמן וליצוק מהבלילה לתוך עיטור הנייר (אפשר להניח קוביית שוקולד לפני המילוי).
4. להעביר את התבנית לתנור אפיה שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-25-30 דקות.
 
דרג: