מאפינס חצילים ופלפל קלוי

מאפה חצילים אישי עם גבינות ופלפל. מתאים לאירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס חצילים ופלפל קלוי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בעלת 12 שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חציל חתוך לקוביות בקליפתו
  • מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 2 פלפלים אדומים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס קמח תירס ( לא אינסטנט)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 60 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת
  • עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. זורים על החציל מלח, מניחים במסננת לשעתיים, סוחטים מהנוזלים ומטגנים עד להזהבה.
2. מניחים על נייר סופג, שמים את הפלפלים הקלויים במסננת לשעה לניקוז הנוזלים.
3. מחממים תנור לחום גבוה ( 200 מעלות), שמים בקערה קמח תופח, אבקת סודה לשתייה, קמח תירס, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
4. מוסיפים שמנת לקצפת, חמאה מומסת, ביצה וגבינה ומערבבים.
5. יוצקים את התערובת לשקעים עד ל- 3/4 מהגובה, שמים בכל שקע מעט מהחציל המטוגן והפלפל הקלוי, זורים עירית קצוצה ואופים כ- 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
6. מצננים 5 דקות, מוציאים מהתבנית ומגישים חם.
 
 
דרג: