מאפינס דבש

מאפינס מצוינים עם דבש לראש השנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס דבש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מאפינס אישיים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 4 ביצים
  • 1 כוס ( 240 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (320 גרם) דבש
  • 1 כף קינמון
  • 1 כפית ג’ינג’ר טחון
  • קמצוץ ציפורן
  • 1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מנפים יחד קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון ,ג’ינג’ר וציפורן.
4. יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה.
5. יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז’טים). ממלאים כל שקע עד שני שלישים מגובהו בלבד. אופים 20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא כמעט יבש (עם פרורים לחים).

 

דרג: