מאפינס גבינת שמנת ותפוחים

מאפינס מרענן ובריא לאמצע היום

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס גבינת שמנת ותפוחים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית מאפינס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים
  • 0.25 כוס שמן
  • 2 כפות קונפיטורת תפוחים עם חתיכות פרי
  • 0.25 כוס יוגורט בטעם תפוח
  • 0.5 כוס אבקת סוכר
  • 1.75 כוס קמח תופח
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל -180 מעלות.
2. מברישים חמאה מומסת או שמן לשמונה גומות מאפינס. 
3. מניחים ביצים, שמן, ריבה, יוגורט, וסוכר בקערה גדולה.
4. מערבבים בעזרת כף עץ היטב במשך דקה. מוסיפים קמח ומערבבים מעט (לא לערבב יתר על המידה).
5. ממלאים גומת מאפינס עד כמעט חצי הגובה. מוסיפים כפית גבינת מסקרפונה וכפית גדושה של קונפיטורה. יוצקים את שארית התערובת על הגומות. 
6. אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפינס תפוחים וזהובים מעט. משאירים בתבנית ל-5 דקות ואז הופכים על רשת ומניחים להתקרר.
דרג: