מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס גבינה הם תוספת נהדרת לכל שולחן חלבי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חיה אילונה דר \

צילום: חיה אילונה דר

דרג:
מאפינס גבינות וזיתים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 1 כוסות קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • כוס חלב
  • 100 גרם יוגורט עיזים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס פרמזן מגורר
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית מגוררת
  • 6 זיתים מגולענים וחתוכים
  • עלים מ-4 גבעולי טימין

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.
2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ועלי טימין.
3. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את יתר החומרים.
4. מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים קלות.
5. יוצקים לתבניות המאפינס בגובה 3/4 מהשקעים ואופים כ-25 דקות עד הזהבה.
6. מצננים את התבנית על רשת כרבע שעה לפחות ומגישים.

 

דרג: