מאפינס בצלים

קשה לעמוד בפני המאפינס הזהובים והטעימים האלה. חמאה, גבינת שמנת מתובלת, בצל ירוק ובצל מטוגן וציפוי פירורים זהובים של בצק וגבינה. 10 דקות הכנה בלבד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מאפינס בצלים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12

סוג תבנית / כלי: תבנית שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¼ כוס שבבי בצל מטוגן מיובש (מהסוג השחום והפריך)
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס שמנת להקצפה 38% שומן "השף הלבן"
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 75 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + חמאה מומסת לשימון התבנית
  • 2 כפות פירורי לחם יבשים
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" שום־שמיר 24%
  • ½ כפית מלח
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה:


1. משמנים תבנית 12 שקעים בחמאה מומסת, וזורים חצי כפית פירורי לחם על תחתית כל שקע. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).

2. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, גבינת נפוליאון ומלח לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים פלפל גרוס, ומערבלים לתערובת פירורית. מורידים ½ כוס מהפירורים ושומרים במקרר לציפוי. מוסיפים לפירורים שנותרו בקערה את שני סוגי הבצל, ומערבבים במזלג.

3. טורפים את הביצים עם השמנת, מוסיפים לקערה, ומערבבים בכף עד שכל הפירורים נרטבים (התערובת לא צריכה להיות חלקה אלא גושית במקצת). מחלקים את התערובת בין השקעים שבתבנית.

4. מערבבים את פירורי הבצק השמורים עם הפרמזן וזורים על המאפינס. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחות וזהובות ומרכזן קפיצי למגע. מצננים 5 דקות ומחלצים את המאפינס מתוך השקעים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.



דרג: