מאפינס בננות ושוקולד מריר

מהיר וטעים: קינוח אישי עם שילוב מושלם בין בננה לשוקולד

מאת: טל

דרג:
מאפינס בננות ושוקולד מריר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 15-20 מאפינס גדולים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גר' קמח
  • 3 כפות גדושות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 180 גר' סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל חלב
  • 50 מ"ל שמן צמחי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • גרידת תפוז מתפוז שלם (אפשר גם לימון)
  • 3 בננות בשלות גדולות מרוסקות
  • 200 גר' שוקולד מריר 70% קצוץ גס
  • מעט סוכר חום דמררה לזרייה על המאפינס לפני האפייה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
3. מוסיפים פנימה את הביצים, הסוכר, החלב, השמנת המתוקה השמן, הוניל וגרידת התפוז וטורפים קלות (חשוב לא לטרוף את התערובת יותר מדי, אחרת המאפינס יצאו קשים כמו אבן, ולא רכים ומנחמים).
4. מוסיפים פנימה בקיפול קליל ומהיר את רסק הבננות והשוקולד המריר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים של מאפינס. זורים מעל כל מאפין מעט סוכר חום דמררה.
6. אופים את המאפינס כ-15-20 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים עליו. חשוב לא לייבש את המאפינס יותר מדי בתנור.
7. מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהשקעים. מגישים את המאפינס חמימים או בטמפ' החדר.
דרג: