מאפינס בננות בציפוי קינמון

עוגות אישיות, שכיף להגיש בארוחת הבוקר, לצד הקפה של אמצע היום, או סתם כפינוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפינס בננות בציפוי קינמון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס (150 גרם) + 1 כף סוכר
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט נדיב של מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • בננה בשלה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כפית קינמון טחון

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים 8 גביעי נייר למאפינס (קוטר בסיס 6 ס"מ, גובה 5 ס"מ, תכולה 150 מ"ל) בתבנית שטוחה גדולה.
2. מערבלים את החמאה עם ¾ כוס סוכר וקליפת הלימון בקערה בינונית. מוסיפים קמח מנופה עם אבקת אפייה ומלח, וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת פירורית עדינה. מורידים 6 כפות פירורים לקערה קטנה ושומרים לציפוי.
3. טורפים יחד ביצים, חלב ותמצית וניל, ומוסיפים לתערובת הפירורים. מערבבים במרית או בכף רק עד שכל הפירורים נרטבים.מקפלים את קוביות הבננה לתוך התערובת. מחלקים את תערובת המאפין בין גביעי הנייר - התערובת צריכה למלא שני־שלישים מגובה הגביע.
4. מערבבים את הקינמון ואת כף הסוכר הנותרת לתוך הפירורים השמורים. זורים מהפירורים על כל מאפין. אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים ומרכזם קפיצי למגע.

דרג: