מאפינס בטטה וטימין מן הצומח

מאפינס טעימים וממכרים שמכינים בקלי קלות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים"

דרג:
מאפינס בטטה וטימין מן הצומח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: תבנית שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח כוסמין
  • 1 כף גדושה קמח חומוס
  • 3 כפות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
  • 2 בטטות קטנות מגוררות
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2-3/4 כוס משקה סויה במתיקות מופחתת תנובה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית עלי טימין
  • לפיזור:
  • אגוזי קשיו קצוצים
  • תרסיס שמן

אופן הכנה:

הכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מתחילים עם 1/2 כוס משקה סויה במתיקות מופחתת תנובה.
אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד רבע כוס. המרקם צריך להיות מעט דליל יותר מאשר להכנת קציצות, אך לא נוזלי.
2. משמנים בתרסיס שמן עטרות נייר המונחות בתוך תבנית שקעים ומחלקים ביניהן את העיסה. לי יצאו בדיוק 12 מאפינס, כלומר תבנית שלמה.
3. מפזרים מעט אגוזי קשיו קצוצים מעל ומרססים בטיפות שמן.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-20 דקות. המאפינס מוכנים כשקיסם המוחדר לתוכם יוצא יבש.
דרג: