מאפינס אוכמניות

מאפינס אוכמניות שתרצו ממנו עוד ועוד.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מאפינס אוכמניות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר + אקסטרה לאפייה
  • 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • 3/4 כוס אוכמניות טריות או קפואות

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים של מאפינס.
2. בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
3. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את הסוכר והחמאה ומעבדים לתערבות תפוחה, כ- 3 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה, לתערובת אחידה. מוסיפים את הוניל.
4. מוסיפים 1/3 תערובת הקמח ומערבלים היטב לפני שמוסיפים 1/3 מכמות החלב. חוזרים על הפעולה עם יתר הקמח והחלב, תוך כדי ערבול בין כל תוספת.
5. מקפלים לתערובת את האוכמניות.
6. בעזרת כף, מחלקים את הבצק לתבנית השקעים. זורים מעל כל מאפינס סוכר ואופים עד להזהבה או שקיסם המוחדר במרכז יוצא יבש, כ-35 דקות. מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים אותם לרשת צינון.
דרג: