מאפינס אגסים ושטרויזל שוקולד

מתכון למאפינס אגסים עם שטרויזל (ציפוי פריך) שוקולדי מיוחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מאפינס אגסים ושטרויזל שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס +3 כפות (170 גרם) קמח
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גדושה שמנת חמוצה
  • 1 כוס אגס חתוך לקוביות
  • 1/2 כף קמח
  • לשטרויזל שוקולד:
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
  • 1 כפית קקאו
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 25 גרם חמאה של תנובה, מומסת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2. בקערה גדולה, מניחים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
3. בקערת מיקסר או בקערה נוספת ומיקסר ידני, מניחים את החמאה ומערבלים עד למרקם קרמי, כמו של מיונז. מוסיפים את הסוכר ומערבלים 1-2 דקות נוספות. מוסיפים את הביצים והווניל ומערבלים 15-30 שניות נוספות במהירות נמוכה, רק עד שכל הרכיבים מתחברים.
4. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח לתערובת הנוזלית ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הקמח הנותר ומערבלים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
5. בקערה קטנה מערבבים את קוביות האגס עם הקמח. מקפלים את קוביות האגס לבצק ומניחים בצד. 
6. להכנת השטרויזל: בקערה קטנה, מניחים את כל הרכיבים ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת פירורית.
7. מחלקים את הבצק בין השקעים ומפזרים מעל את השטרויזל.
8. מכניסים את התבנית לתנור ומיד מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות. אופים את המאפינס עד לגוון זהוב וקיסם שמחידירים במרכז יוצא יבש, 35-40 דקות. מעבירים את המאפינס לרשת צינון. 
דרג: