מאפין יוגורט עם קרם ופירות

מאפינס או פחזניה מושלמת לשבועות עם קרם מפנק ופירות

מאת: עומר חי

דרג:
מאפין יוגורט עם קרם ופירות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 14

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות אבקת סוכר
  • אופציה 2: קרם שמנת
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
  • רבע כוס חלב / מים קרים
  • 2 כפות סוכר
  • לעיטור קצפת:
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • חצי כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • שוקולד מריר מגורד
  • לבצק:
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 גביע יוגורט 1.5%
  • 1.5 כוס שמן
  • 4-5 בננות מעוכות/צימוקים
  • למילוי (שתי אופציות):
  • אופציה 1: קרם מסקרפונה
  • 1 גביע גבינת מסקרפונה
  • חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • עד 1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את הביצים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, היוגורט והשמן. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ונעימה. אם רוצים להוסיף בננות - יש למעוך אותן במזלג, ולהוסיף לבלילה ולערבב.
2. מרססים בספריי חמאה תבנית מחולקת לכוסיות קטנות ויוצקים את התערובת לתוך הכוסיות. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
3. הכנת הקצפת: מקציפים את השמנת מתוקה, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת אחידה.

אופן הכנת המילוי:

1. קרם מסקרפונה: מקציפים את גבינת המסקרפונה יחד עם הסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמנת. אם המרקם לא יציב, ניתן להוסיף את אבקת הסוכר.
לקרם שמנת: מקציפים את מיכל השמנת עם הסוכר ומעט החלב. אחרי שנוצרה הקצפה טובה, מוסיפים את הפודינג.
2. חוצים את המאפינס לשניים, ממלאים בקרם המילוי, פורסים תותים או אפרסקים בסירופ (או כל פרי אחר שמתחשק לכם), סוגרים את המאפין ומעטרים.

** לאלו מביניכם שלא אוהבים קצפות, ניתן לעטר את ראש המאפין עם הקרם. ולפזר השוקולד.

דרג: