מאפה תרד עם גבינת רוקפור וצנוברים ברוטב שמנת, חצילים ושקדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה תרד עם גבינת רוקפור וצנוברים ברוטב שמנת, חצילים ושקדים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6 מנות\6 יח' קוקטים חד פעמי בקוטר 8 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרי הבצק:
  • 50 גרם סוכר
  • 150 גרם מרגרינה
  • 230 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • חומרים למילוי:
  • 300 גרם עלי תרד
  • 1 בצל קצוץ
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • 250 גרם גבינת גליל רוקפור של תנובה (מפוררת)
  • 0.5 כוס שמנת חמוצה "אורגינל" של תנובה
  • 2 ביצים
  • 0.25 כפית אגוז מוסקט
  • 0.5 כפית מלח
  • 0.25 כפית פלפל לבן
  • 0.5 כוס צנוברים קלויים
  • חומרי הרוטב:
  • 1 יח' חציל
  • כוס שמנת
  • 0.5 כפית שום כתוש
  • כף שמן זית
  • 0.5 כפית מלח
  • 0.25 כפית פלפל לבן
  • 50 גרם שבבי שקדים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (ניתן להכניס הכל למיקסר), נותנים לבצק לנוח שעה.
2. בזמן שהבצק נח נטגן את הבצל בחמאה עד לקבלת צבע זהוב, נוסיף את עלי התרד לאידוי קל.
נקרר את הירקות ולאחר מכן נוסיף לירקות את שאר החומרים.
3. את הבצק נרדד לעובי ½ ס"מ וניקרוץ עיגולים בקוטר של 1 ס"מ יותר מקוטר הקוקוט, נשמן את דפנות הקוקוט ונצפה את הקוקוט בבצק, (את תחתית הבצק נחורר עם מזלג) נמלא את הבצק בירקות ונכסה עם בצק מלמעלה את הקוקט. נמרח עם מברשת ביצה עם מעט מים על הבצק מלמעלה.
4. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) כ- 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב של הבצק.
אופן הכנת הרוטב
5. קולים את החציל (עם קליפה) בגריל או בתנור. לאחר שהתרכך מוצאים מהתנור, מקלפים את הקליפה וקוצצים.
6. מטגנים את השום בשמן הזית, ומוספים לסיר את השמנת, המלח והפלפל. מרתיחים עד לקבלת הסמכה רצויה מוספים את החצילים והשקדים.
דרג: