מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל

מאפה טעים ומושקע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות קמח
  • 200 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • לציפוי:
  • 150 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • לזרייה:
  • 1/4 כוס צנוברים
  • חופן קצח

אופן הכנה:

הכנה
1. ממיסים מרגרינה בסיר, ומאדים את התרד המוקפא עם החלב ועם המלח עד שהנוזלים מתאדים (כ-10 דקות). מוסיפים את הקמח, בוחשים 3 דקות ומסירים מהלהבה.
2. מערבבים את התרד עם הגבינה הבולגרית ומשטחים בתבנית משומנת.
3. מערבבים את גבינת הקשקבל המגוררת, השמנת, הביצים והמלח ויוצקים לתבנית.
4. אופים בתנור שחומם ל- 180 צ. כ-20 דקות.
5. בוזקים על המאפה את הקצח ואת הצנוברים ואופים 20 דקות נוספות.
לגיוון: אפשר לאפות ולהגיש בתבניות אישיות מחרס או מקרמיקה.
דרג: