מאפה תרד וקצ'קבל

מאפה תרד וגבינות טעים ומהיר הכנה בזכות בצק הפריך המוכן של מעדנות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
מאפה תרד וקצ'קבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות, מופשר
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 צרור עלי תרד טריים, קצוצים גס
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1.5 כוסות גבינת קצ'קבל של תנובה, מגורדת
  • שמן זית
  • ביצה טרופה
  • זרעונים פרג/ שומשום/ קצח לבחירה (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שרוב הנוזלים התאדו ועלי התרד 'נבולים'. מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. מגלגלים את הבצק למלבן גדול. מניחים מעל שכבה אחידה של המלית ומפזרים מעל את הגבינה המגודרת (זוכרים להשאיר שוליים היקפיים נקיים ברוחב 2 ס"מ). מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים בתבנית האפייה כשהתפר פונה כלפי מטה. 
4. מושחים את פני הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעל זירעונים. 
5. אופים עד שהבצק מזהיב, כ-25-30 דקות. מניחים על רשת לצינון לפני שפורסים לפרוסות עבות.

דרג: