מאפה תפוחים אישי עם גלידת וניל

מאפה תפוחים אישי עם גלידת וניל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה תפוחים אישי עם גלידת וניל
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 תפוחים
  • 0.75 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות קינמון
  • 75 גרם חמאת תנובה רכה למילוי
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה מאוד למריחה על הבצק
  • עלי פילו מופשרים
  • 0.5 כוס אגוזי מלך
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. את אגוזי המלך מעבירים לשקית, סוגרים את הקצה ללא אוויר ודופקים לריסוק קל בעזרת מערוך או פטיש שניצלים.
2. את התפוחים חותכים לקוביות קטנות
3. מוסיפים אל התפוחים : סוכר לבן, קינמון, 75 גרם החמאה הרכה ואגוזי המלך המרוסקים.
4. מערבבים היטב.
5. עורמים את ארבעה עלי פילו וחותכים ל-4 חלקים שווים את כל הערמה.
6. מניחים מעל משטח העבודה 2 ריבועי פילו אחד על השני ומורחים אותם היטב בחמאה רכה.
7. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
8. מעל הבצק, במרכזו, מניחים בנדיבות מתערובת התפוחים.
9. מורחים היטב בחמאת תנובה רכה עוד 2 ריבועי בצק פילו.
10. מניחים מעל המילוי את 2 ריבועי הפילו הנוספים
11. סוגרים סביב המילוי בצורת "תיבה".
12. מעבירים לתבנית משומנת.
13. אופים להשחמה קלה ומגישים חם עם גלידת וניל ואבקת סוכר מעל.
דרג: