מאפה תמרים, תפוחים וגבינה במעטפת בצק שמרים

מאפה מורכב אבל המאמץ משתלם. מתוק ופירותי, ומיוחד לט"ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה תמרים, תפוחים וגבינה במעטפת בצק שמרים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן עבודה: שעה

כמות מנות: תבנית מלבנית 30X11 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • קמח לבן לרידוד
  • אבקת סוכר
  • 1 חלמון ביצה להברשה
  • לבצק השמרים:
  • 35 גרם שמרים מהירי הכנה
  • 500 גרם קמח לבן
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 חלמונים
  • 120 גרם סוכר
  • 50 גרם סוכר חום
  • 1 כוס חלב תנובה, פושר
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 150 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן, מפוררת
  • 2 תפוחים
  • 400 גרם ממרח תמרים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1/3 כוס שקדים מרוסקים
  • 1/3 כוס אגוזי מלך מרוסקים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
1. מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון, למעט החמאה. כשהבצק מתחיל להתחבר, מוסיפים את החמאה לקערה וממשיכים לערבב עד להיווצרות בצק אחיד.
2. מכסים במגבת יבשה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.
3. לוחצים על הבצק בעזרת הידיים, כדי שיצא חלק מהאוויר ומתפיחים שוב למשך שעה.
הכנת המלית:
4. מנקים את התפוחים מהליבה ומהענף ומגרדים אותם גס בפומפייה. מערבבים בקערה את חומרי המילוי עם התפוחים המגורדים ומערבבים לעיסה אחידה ורכה.
מרכיבים את המאפה:
5. מפזרים מעל השיש קמח לרידוד. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה רחב ומלבני בעובי חצי ס"מ.
6. מורחים מעל כל עלה מהמלית בנדיבות, משאירים בשולי העלה ס"מ ללא מילוי.
7. מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מכסים ומתפיחים שוב במשך חצי שעה.
במקביל מחממים את התנור ל-180 מעלות.
לפני האפייה מורחים מעל הרולדות חלמון ביצה. אופים את הרולדות כ-25-30 דקות, עד להשחמה ותפיחה.
8. מוציאים מהתנור ומצננים.
9. פני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל הרולדה.
 
דרג: