מאפה שמרים קינמון

מאפה שמרים קינמון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
מאפה שמרים קינמון
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 0.5 כוס חלב פושר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • לציפוי סוכר קינמון:
  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 0.25 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
2. מפוררים לתערובת את קוביות החמאה ולשים את הבצק בידיים עד שמתקבל מרקם פירורי.
3. מפוררים את השמרים לתוך קערית החלב הפושר ומערבבים.
4. מוסיפים את תערובת החלב והשמרים לבצק ולשים לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח.
5. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
6. מרפדים תבנית של בראוניז בנייר אפייה ומחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומותחים אותו כך שיכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות עם קצות האצבעות.
7. להכנת הציפוי ממיסים את החמאה, הסוכר והקינמון בסיר בינוני. כשהתערובת מבעבעת מוזגים אותה מעל הבצק.
8. אופים 20-25 דקות, עד שהמאפה זהוב וריחני. מוציאים את המאפה מהתבנית ומניחים להתקרר על רשת לפני ההגשה.  
דרג: