מאפה שמרים עם תרד וגבינות לשבועות

מאפה שמרים עם תרד וגבינות לשבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה שמרים עם תרד וגבינות לשבועות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
  • ½ שקית שמרית (30 גרם)
  • ½ שקית משפר לאפיה ביתית של שמרית
  • 1/2 כוס חלב פושר (125 מ"ל)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה רכה
  • למלית
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 ק"ג תרד טרי קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 250 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
  • 2 כפות עלי טימין
  • לאפייה
  • 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

אופן הכנה:

1. הכנת הבצק : שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ולשים בוו לישה לקבלת בצק חלק ואחיד. (במידה והבצק מעט דביק מוסיפים מעט קמח). מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק שוב ומתפיחים בשנית.
2. במקביל מכינים את המלית: מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את השום והתרד, מתבלים במלח ובפלפל, מטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת, מסירים מהאש ומצננים.
3. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים ומרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח לעלה בקוטר 12 ס"מ. מסדרים את הבצק בתבנית האפיה ומניחים מעל הבצק את התרד המטוגן. מפזרים מעל גבינת פטה וגבינת עיזים ומעל מפזרים עלי טימין. מוסיפים מעל את קוביות החמאה ומתפיחים 20 דקות.
4. מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ) ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה. מגישים עם יוגורט.

 
דרג: