מאפה שמרים בלקני בגבינה בולגרית וגבינת קולאז’ קצ’קבל

מאפה שמרים בלקני בגבינה בולגרית וגבינת קולאז’ קצ’קבל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה שמרים בלקני בגבינה בולגרית וגבינת קולאז’ קצ’קבל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 4 מנות\תבנית בגודל 27X30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 כוסות קמח
  • 40 גרם שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 5 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • למלית:
  • 300 גרם גבינה בולגרית או פטה פיראוס חתוכה לקוביות קטנות
  • 250 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל חתוכה לקוביות קטנות
  • לציפוי:
  • 2 ביצים טרופות
  • 0.5 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. להכנת הבצק -  שמים בקערה את כל המרכיבים לשים לבצק רך ואחיד. (אפשר להכין במיקסר או במעבד מזון).
2. מורחים את הבצק במעט שמן מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים עד שמכפיל את נפחו. לשים את הבצק שוב ביד משומנת, מתפיחים פעם שנייה עד שהבצק מכפיל נפחו, לשים פעם נוספת.
3. יוצקים את החמאה המומסת לתבנית, מעבירים את הבצק לתבנית מגלגלים בחמאה כך שיצופה מכל הצדדים ומשטיחים אותו בכפות הידיים בתחתית התבנית. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
4. תוחבים את קוביות שני סוגי הגבינה בצפיפות לתוך הבצק, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים 30 דקות.
5. טורפים את הביצים עם השמנת, מורחים את הבצק, זורים מעל את הגבינה המגוררת אופים כ- 35 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם עם יוגורט צונן.
   
דרג: