מאפה שוקולד שזיפים עם קרם פטיסייר וניל

מאפה אישי לקינוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה שוקולד שזיפים עם קרם פטיסייר וניל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות/ תבניות מאפינס חד פעמיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למאפה השוקולד
  • 1+1/2 כוסות סוכר
  • 1+1/2 כוסות קמח לבן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 שזיף אדום
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כפית נס קפה
  • לקרם פטיסייר
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1+1/2 כפות קורנפלור
  • 2 שזיפים אדומים
  • חצי כוס חלב תנובה
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 מקל וניל (ניתן להשתמש ב-1 כפית תמצית וניל)
  • לקישוט
  • אבקת סוכר
  • נענע טריה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

המאפה:
1. מחממים את התנור מראש ל-170 מעלות.
2. מוציאים את גרעין השזיף וטוחנים במעבד מזון למחית במרקם מעט גס.
3. מעבירים את כל המצרכים עם מחית השזיפים למיקסר ומתחילים לערבל לאט.
4. כשכל החומרים מתחברים מעלים את מהירות המיקסר ומערבלים למשך 3 דקות .
5. מחלקים את העיסה לתבניות חד פעמיות אישיות רחבות, יוצקים את העיסה עד גובה 3/4 משפת התבנית.
6. אופים כ-15-20 דקות ומצננים .
7. בכל מאפה יוצרים "בור" בעזרת כף כך שיישארו שוליים רחבים ותחתית מעט עבה.

מכינים את הפטיסייר:
1. בקערה טורפים היטב את החלמונים, הסוכר והקורנפלור למרקם חלק ובהיר.
2. בחצי מקל הווניל חורצים חריץ לאורך, עד לעומק הגרעינים.
3. מעבירים לסיר בינוני את החלב עם חצי ממיכל השמנת, וחצי מקל הווניל/ כפית תמצית וניל.
4. מחממים את הסיר מעל להבה בינונית, כשהחלב מתחיל להתחמם מסירים מהלהבה.
5. מוציאים את הגרעינים ממקל הווניל ומעבירים אל תוך החלב החם.
6. טורפים במטרפה היטב את תערובת החלמונים ותוך כדי יוצקים לאט מהחלב הפושר לתוך הביצים, תוך טריפה ללא הפסקה.
7. מחממים מעל להבה בינונית נמוכה תוך טריפה מתמדת עם מטרפה, עד להסמכה, יש להקפיד שחום הלהבה לא יהיה גבוה מידי.
8. בשניה שהבלילה מסמיכה מסירים מהחום, מצננים מעט על השיש, ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
9. טורפים היטב את חצי מיכל השמנת עם מטרפה לקצפת חזקה ומערבבים אותה לתוך הקרם.

מרכיבים את המנה:
1. בכל מאפה שוקולד ממלאים עם כפית מקרם הפטיסייר.
2. את השזיף פורסים לחצי ושוב לפרוסות לרוחב.
3. מסדרים כמו פרח את פרוסות השזיף ממרכז הקרם כלפי חוץ ומעטרים באבקת סוכר ועלי נענע.
דרג: