מאפה קרם תותים ושוקולד לבן ברוטב

מאפה קרם תותים ושוקולד לבן ברוטב

מאת: מור פטרישיה ויינרוך

דרג:
מאפה קרם תותים ושוקולד לבן ברוטב
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב תותים:
  • 1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף קוואנטרו (או ליקר תפוזים אחר)
  • לקרם תותים ושוקולד לבן:
  • 1/2 כוס רוטב תותים
  • 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • לוואפל:
  • 500 גרם בצק עלים
  • מעט קמח
  • להגשה:
  • 8 תותים פרוסים לפרוסות דקות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב התותים: מרסקים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון למרקם חלק. שומרים במקרר.

2. מכינים את הקרם: מחממים שמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מעבירים למקרר ללילה.

3. למחרת מוסיפים 1/2 כוס מרוטב התותים הקר לתערובת השוקולד ומקציפים לקרם חלק. שומרים במקרר.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מכינים את המאפה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים מעליו תבנית אפייה.

6. אופים 40 דקות. מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה העליון ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהבצק שחום. מוציאים ומצננים היטב.

7. מניחים על גבי קרש חיתוך, וחותכים בסכין מסור למלבנים בגודל 10X15 ס”מ.

8. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים מלבן בצק עלים על כל צלחת, מזלפים קרם תותים ושוקולד ומקשטים ברוטב תותים ופרוסות תותים.

דרג: