מאפה פסטה, פטריות וגבינת צאן

תבנית פסטה הנאפית בתוספת שמנת ומגוון גבינות מובחרות: קשקבל, פרומעז ופרמז'ן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מאפה פסטה, פטריות וגבינת צאן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית מלבנית 27X30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם פסטה בצורת קונכיות מבושלת ומסוננת
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 3 כפות קמח
  • 1 מיכל שמנת לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 1 שקית פתיתי גבינת פרמז'ן לפסטה
  • צרור עירית קצוצה
  • לציפוי:
  • 1 גליל גבינת פרומעז פרוסה

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים בסיר חמאה ושמן, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 6 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח ובוחשים.
2. מוסיפים את שני סוגי השמנת והחלב מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את הגבינות הפסטה המבושלת והעירית ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת.
3. מסדרים מעל את פרוסות גבינת הפרומעז, מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות), אופים כ- 45 דקות עד להזהבה, מגישים חם.
דרג: