מאפה פסטה עם גבינות ובצל ירוק ‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מתכון נפלא למאפה פסטה עשיר בגבינות שיעשה לכם את ארוחת הערב בקלות!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מאפה פסטה עם גבינות ובצל ירוק ‬‬‬‬‬‬‬‬‬
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית מלבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת ספגטי, אפשר גם מקמח מלא
  • 1 מיכל שמנת של פעם 27% שומן תנובה
  • ¾ כוס (60 גרם) גבינת פרמזן תנובה, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח ים, לפי הטעם
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 2 כוסות (200 גרם) גבינת קשקבל תנובה, מגוררת
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה תנובה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • שמן זית, להגשה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום עמוקה בגודל 20/30 ס"מ בשמן זית או חמאה.
2. מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים קלות לדרגת אל דנטה. מסננים.
3. בקערה גדולה מניחים את השמנת החמוצה, פרמזן, ביצים, פלפל שחור, מלח, בצל ירוק, ½1 כוסות גבינת קשקבל מגוררת ו- ½ 1 כוסות פתיתי מוצרלה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים מעל את פרורי הלחם, גבינת הקשקבל ופתיתי המוצרלה הנותרים. מזליפים מעל מעט שמן זית ואופים עד שהגבינות נמסו והן מבעבעות, כ- 35 דקות.
4. מעבירים את התנור למצב גריל 3-4 דקות, רק עד שפני המאפה שזופים. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

דרג: