מאפה פלפלים אדומים, תאנים וקצ'קבל

מאפה בטעם יחודי המשלב בין פיקנטיות הפלפלים, מליחות הגבינה ומתקתקות התאנים, מנה מרשימה לאירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה פלפלים אדומים, תאנים וקצ'קבל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצל סגול גדול, חתוך לחצאי טבעות בעובי בינוני
  • 5 פלפלים אדומים גדולים
  • 5 תאנים אדמדמות טריות, נקיות וללא ענף
  • עלים מ-2 ענפי אורגנו גדולים
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף קמח מלא
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • מלח דק
  • פלפל שחור טחון דק
  • 3/4 כוס גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת
  • חופן פירורי פנקו
  • 80 גרם חמאת תנובה

אופן הכנה:

הכנה:
1. קוצצים גס את עלי האורגנו.
2. חותכים את התאנים לקוביות בינוניות
3. יוצרים בפלפלים 2-3 חורים עמוקים עם קצה הסכין. מברישים את הפלפלים בשמן זית מעל משטח העבודה ומעברים לתבנית. מחממים את התנור לחום גבוהה וצולים את הפלפלים לריכוך קל וצבע שחום. מוציאים חם אל שקית "מרשרשת" וקושרים ללא אוויר, משהים למשך 15-20 דקות. כשהפלפלים מתקררים, קולפים ומנקים אותם מגרעינים.
4. במקביל מחממים 2 כפות של שמן זית וצולים את הבצל ל-5 דקות, מוסיפים את השום, התאנים והאורגנו וצולים לעוד 5 דקות. מצננים.
5. חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות, ומערבבים עם תערובת הבצל, הביצים, הקמח, הקצ'קבל והשמנת ומתבלים במלח ובפלפל השחור.
6. מורחים תבנית פיירקס בחמאה ומעליה מפזרים פרורי פנקו. מעבירים את תערובת המאפה לתבנית הפיירקס.
7. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים בתנור כ-25 -35 דקות לערך. מגישים חם.
דרג: