מאפה פירות יבשים

מאפה פילו עם פירות יבשים במיוחד לט״ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חביבה תופיקיאן

דרג:
מאפה פירות יבשים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 3 עלי פילו
  • 1/2 ק"ג פירות יבשים כגון: משמשים, שזיפים, צימוקים, אגוזים, שקדים, חמוציות, תמרים וכו'.
  • 1 חבילת גבינה צפתית
  • 2 ביצים
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 1 כוס מים
  • 1 לימון
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • שמן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. משמנים את דפי הפילו ומניחים אחד על השני בתבנית אפיה
2. חוצים את הפירות היבשים
3. לוקחים חצי מכמות הפירות היבשים על עלי הפילו, מעל מניחים פרוסות דקות מחצי הגבינה הצפתית ושוב שכבה של פירות יבשים וגבינה
4. מערבבים בכוס את הביצים והשמנת המתוקה ויוצקים בעדינות מעל הגבינה
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות
6. להגשה: מכינים סירופ מהמים, סוכר ומעט מיץ לימון, יוצקים על המאפה ומגישים

דרג: