מאפה פירה ופטריות

מאפה תפוחי אדמה ופטריות שישמח כל שולחן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה פירה ופטריות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 תפוחי אדמה קלופים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גבינת עזים קשה מגוררת
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות

אופן הכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים ומלח עד שמתרככים, מסננים ומועכים לפירה.
2. שמים את הפירה בסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב והוספה איטית של השמנת מתוקה, עד שהיא נספגת בתפוחי האדמה,

3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגבינה המגוררת, הבצלים הקצוצים והפטריות החתוכות ומעבירים לתבנית פיירקס. מכסים ברדיד

4.אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד מספר דקות לא מכוסה. חותכים לריבועים ומגישים.


דרג: