מאפה פילו וחצילים

מאפה פילו ממולא בגבינה בולגרית וחצילים מטוגנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה פילו וחצילים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת דפי בצק פילו
  • 3-4 חצילים צרים
  • גבינת צאן בולגרית משובחת (פיראוס)
  • שמן לטיגון
  • שמן זית למריחה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. פורסים חצילים לפרוסות בעובי בינוני. מניחים על רשת ובוזקים מלח גס. מניחים לנוזלים לצאת ומנקים שאריות מלח.
2. מטגנים החצילים.
3. פותחים עלי פילו ומורחים בשמן זית.חותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ.
4. במרכז כל דף פילו מניחים פרוסת חציל מטוגנת, מעליה קובית גבינת כבשים בולגרית. אוספים קצוות וסוגרים בתנועת גלגול (כמו עטיפת סוכרית). מסדרים בתבנית (מעל נייר אפיה משומן קלות).
5. מכניסים לתנור מחומם מראש בחום בינוני ואופים עד להזהבה.
דרג: