מאפה פילו וגבינות צאן

מאפים מלוחים במילוי גבינות עם נגיעת שמנת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה פילו וגבינות צאן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם עלי פילו מופשרים
  • 150 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1/2 כוס שמן
  • למלית:
  • 500 גרם פיראוס פטה או פיראוס בולגרית מפוררת
  • 200 גרם קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • לקרם שמנת:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול מסדרת ״השף הלבן״
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן הכנה:

1. להכנת קרם שמנת ומלית:  ממיסים בסיר קטן את החמאה מסירים מהאש מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את שני סוגי השמנת מחזירים לאש מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הגבינות, הביצה והפטרוזיליה ומערבבים.
מצננים היטב.
2. מחממים תנור לחום בינוני גבוה ( 200 מעלות), מערבבים את החמאה המומסת עם השמן.
שוטחים עלה פילו על תחתית התבנית, מברישים בתערובת החמאה והשמן, מכסים בעלי נוסף מברישים וכך הלאה. משתמשים במחצית מעלי הפילו, שולי העלים יגלשו מעבר לשולי התבנית.
3. שוטחים את המלית בתבנית, מקפלים את קצות עלי הפילו על המלית, שוטחים את אחד העלים הנותרים על המלית ומברישים בתערובת החמאה והשמן.
מכסים בעלה נוסף, מברישים וממשיכים כך עם כל העלים. תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית התבנית.
4.  חותכים בעזרת סכין חדה את העלים ל- 8 משולשים, יוצקים על הכל את יתרת תערובת השמן והחמאה ומברישים. אופים כ- 50 דקות עד להזהבה. מגישים פושר.
הערה: אם במהלך האפייה הבצק מזהיב קודם מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עד 50 דקות.
 
 
דרג: