מאפה פילו גבינות

לא תוכלו להפסיק לאכול: מאפה עלי פילו עם תערובת עשירה של יוגורט וגבינות

מאת: יעל גוריון

דרג:
מאפה פילו גבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 דפי פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 ליטר יוגורט עיזים
  • 100 גר' גבינת פטה עיזים מפוררת לפירורים גסים

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מערבבים את חומרים המלית למעט הגבינה.
2. משמנים את התבנית.
3. משאירים בצד 2 דפי פילו שלמים ויפים. 
מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל את הדפנות, לוקחים עלה נוסף, מקמטים אותו וכך מניחים אותו על המצע, חוזרים על הפעולה עם עוד 2 עלים ומניחים (סה"כ 5).
4. שופכים מעל כל העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעל את פירורי הגבינה. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת תערובת המילוי.
5. מורחים בשמן את 2 העלים שנותרו ומכסים את המאפה.
6. אופים בחום של 200 מעלות כ- 20, 30 דקות עד הזהבה.
דרג: