מאפה פילו במילוי גבינה ופירות יבשים עם תבשיל פירות

מאפה טעים ועשיר בטעמים לכל ארוחה ולכל אירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה פילו במילוי גבינה ופירות יבשים עם תבשיל פירות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 דף פילו
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 1/2 כף גבינת ריקוטה
  • 1/2 כף גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כף גבינת רוקפור מפוררת
  • 25 גרם משמשים יבשים חתוכים דק
  • 25 גרם תאנים יבשות חתוכות דק
  • 25 גרם אגוזים חתוכים דק
  • 25 גרם תמרים יבשים חתוכים דק
  • 1 חופן עלי תרד נקיים ושטופים
  • 1/2 שן שום קצוצה
  • פלפל
  • מלח
  • לתבשיל הפירות:
  • 2/3 כוס מעורבת של ענבים שחורים, ירוקים
  • 1/3 כוס נקטרינה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
  • 4 כפות יין לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל בחמאה, מוספים סוכר חום ובוחשים עד המסה.
2. מוסיפים את הפירות והיין ומבשלים על אש נמוכה מכוסה במשך כ-7 דקות עד שהפירות מתרככים.
3. חוצים את עלה בצק הפילו ומברישים עם חמאה.
4. מניחים את שני חצאי העלה אחד על השני.
5. מערבבים את הגבינות יחד עם הפירות היבשים.
6. במחבת חמה מקפיצים במשך דקה אחת את התרד והשום במעט חמאה, מעבירים למסננת ומוסיפים לגבינות, מערבבים ומניחים במרכז הפילו.
7. מקפלים את הפילו למעטפה סביב הגבינה ומניחים על נייר אפיה.
8. אופים בחום של 185 מעלות למשך כ-8 דקות או עד שהבצק פילו מזהיב.
9. מגישים חם עם תבשיל הפירות.

דרג: