מאפה פטריות ואספרגוס עם גבינת צ’דר

מאפה פטריות ואספרגוס עם גבינת צ’דר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מאפה פטריות ואספרגוס עם גבינת צ’דר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות\תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.75 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים קרים
  • למלית
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 500 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 30 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות מושרות במים רותחים לחצי שעה ( לא הכרחי )
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 0.5 כוס עירית קצוצה
  • 200 גרם גבינת צ’דר מגוררת
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
  • 3 כפות קמח
  • 3 ביצים
  • לעיטור - גבעולי אספרגוס טרי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורים. מוסיפים את הביצה וכף מים ומעבדים לבצק אחיד, שוטחים את הבצק על תחתית התבנית והדפנות ומקררים חצי שעה.
2. ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את פטריות השמפיניון, מסננים את פטריות הפורצ’יני ממי ההשריה, קוצצים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת.
3. מעבירים את הפטריות לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
4. מחממים תנור לחום בינוני ( 190מעלות), מורידים מהאספרגוס את השליש העליון ( התפרחת ) מבשלים במים מומלחים 3 דקות, מסננים ומיבשים. יוצקים את תערובת הפטריות לתבנית מסדרים את תפרחות האספרגוס על המלית בצורת זר.
5. אופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים פושר עם סלט ירוק.
דרג: