מאפה פטריות בשמנת על בצק עלים

מלוח, פריך ונחטף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה פטריות בשמנת על בצק עלים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות /תבנית מלבנית 27X33 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם בצק עלים משובח
  • למלית:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 750 גרם פטריות מסוגים שונים חתוכים לפרוסות (שמפיניון, פורטבלו, ירדן,שיטקי)
  • 2 כפות קמח
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 1 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם גבינת טל העמק מגוררת

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות).
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, בעזרת מערוך מקומח, לעלה מלבני בגודל 35*30 ס"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. נותנים לבצק לגלוש מעבר לשולי התבנית מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים במקרר.
3. ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
4. אופים את הבצק עד שיזהיב, מוציאים מהתנור. אם הבצק תפח מדי דוחסים אותו מעט בתבנית, שוטחים מעליו את תערובת הפטריות, זורים מעל את הגבינה ואופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, חותכים למנות ומגישים.
 
דרג: