מאפה עלי סיגר במילוי גבינה וצימוקים

אביגיל משתפת אותנו במתכון למאפה גבינות מתוק ונפלא

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביגייל כהן

דרג:
מאפה עלי סיגר במילוי גבינה וצימוקים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה עלי סיגר שהופשרו במקרר
  • 1 חבילה גבינת כנען
  • 4 כפות סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • חופן צימוקים או חמוציות לפי הטעם

אופן הכנה:


1. מחממים תנור ל-180 מעלות. לאחר מכן, שמים בקערה את הגבינה ומוסיפים את כל שאר המצרכים. מערבבים היטב.
2. לוקחים עלה סיגר וחוצים אותו לחצי. מניחים על משטח העבודה כשהצד העגול מופנה אלינו והצד הישר,זה שחתכנו רחוק מאיתנו.
3. מניחים מהמלית מעט על הצד העגול ומגלגלים בעדינות לסיגר הדוק.
4. מניחים את הסיגרים בתבנית עם נייר אפיה. להכנת מאפה שבלולים מגלגלים כל סיגר בעדינות לשבלול ומניחים בתבנית מוארכת או עגולה בצורה צפופה אחד ליד השני.
5. מערבבים בכוס 2 כפות שמן עם 2 כפות דבש ומורחים על הסיגרים או על המאפה.
7. אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהסיגרים מזהיבים.
8. מוציאים מהתנור, מקררים, בוזקים אבקת סוכר ואפשר גם לקשט במעט שוקולד מריר מומס.
דרג: