מאפה ספגטי, לימון כבוש וזיתי קלמטה

מנת ספגטי אפוי בתוספת מגוון גבינות, שמנת ולימון כבוש, מנה משביעה וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה ספגטי, לימון כבוש וזיתי קלמטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 3 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם ספגטי עבים (עדיף מקרוני)
  • 2 כפות שמן זית
  • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה "פיראוס" מפוררת גס
  • 1 גביע קוטג' "תנובה" 5%
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת לבישול 10% של "השף הלבן"
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים ספגטי בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה (שהפסטה תהיה רכה מבחוץ ובעלת מרקם נגיס במרכז). מסננים היטב. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים שמן ומערבבים למניעת הידבקות.
3. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. יוצקים למחבת (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) ומשטחים.
4. אופים כ-45 דקות עד להזהבה.

 


דרג: