מאפה מתוק מאטריות וגבינה

מאפה מתוק, חם ומנחם של אטריות, גבינה וריבה

מאת: חביבה טל

דרג:
מאפה מתוק מאטריות וגבינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15-20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם אטריות דקיקות מבושלות קלות
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
  • 4 כפות סוכר
  • 500 גרם קוטג' 5%
  • 250 גרם גבינת אורדה או מוצרלה מפוררת
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • 50 גרם צימוקים (לא הכרחי)
  • קורט קינמון
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • 1 ביצה
  • לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
  • לציפוי:
  • ריבת משמש או שזיף

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית מרובעת או עגולה ומפזרים מעט קמח תירס או סולת למניעת הדבקה.
2. מפזרים על התבנית מחצית מכמות האטריות ועליהן מחצית מכמות החמאה המומסת.
3. מערבבים גבינות בנפרד עם סוכר ואגוזים, ביצה, קליפת לימון וקינמון ומפזרים מעל האטריות. מעל הגבינה מניחים את יתרת האטריות ושופכים את יתרת החמאה המומסת.
4. אופים בתנור חם 180 כ-40 דקות.
5. בינתיים מכינים את הסירופ:
ממיסים את הסוכר במים, מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
6. מוציאים את המאפה ושופכים עליו את הסירופ בעודו חם. מצפים את המאפה בריבה.
מגישים חם או פושר.
דרג: