מאפה מנגולד וגבינות

מאפה מנגולד וגבינות

מאת: מנהל שף לבן

דרג:
מאפה מנגולד וגבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות\תבנית בגודל 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ~לבצק:~~
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים
  • ~למלית:~~
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 חב’ מנגולד (כ-10 גבעולים) החלק הירוק בלבד קצוץ דק
  • 3 פלפלים אדומים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת של פעם 27%
  • 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • להגשה:~~
  • רִוְיוֹן צונן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואם צריך מים, מעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את כדור הבצק בנילון ניצמד ומקררים שעתיים.
2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח או בין שני דפי אפייה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. אם יש צורך מסירים בצק עודף. מקררים חצי שעה.
3. ממיסים במחבת גדולה או סיר גדול חמאה ושמן, מוסיפים את הבצל הירוק והמנגולד ומטגנים 5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
4. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, יוצקים את המלית לתבנית, אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב, מוציאים מהתנור, ממתינים כחצי שעה, פורסים ומגישים עם רִוְיוֹן צונן ליד.

 
דרג: