מאפה מהיר של כרישה ותרד עם שמנת חמוצה

מאפה טעים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה מהיר של כרישה ותרד עם שמנת חמוצה
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 כרישות קצוצות דק (החלק הלבן)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 200 גרם תרד שטוף קצוץ
  • 200 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת או פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 300 גרם גבינת פטה פיראוס מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שלי יוגורט 4.5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • להקרמה:
  • 100 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת

אופן הכנה:

הכנה
1.  ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל, כרישה ושום ומטגנים עד שיזהיבו,  מוסיפים את התרד ומטגנים 5 דקות. מסירים מהאש מעבירים לקערה ומצננים.
2.  מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה, מחממים תנור לחום בינוני (180 צ). יוצקים את הבלילה לתבנית, זורים מעל את גבינת הקצ’קבל, אופים כ-40 דקות עד להזהבה ומגישים חם.      
   
דרג: