מאפה כרישה ופטריות

מאפה גבינה עשיר ונימוח המשלב כרישה ופטריות, מנה עיקרית קלת הכנה לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מאפה כרישה ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 כרישות קצוצות (החלק הלבן בלבד)
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 גביע קוטג’ 5%
  • 1/2 גביע גבינת לבנה 5%
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 4 כפות קמח
  • 4 ביצים
  • 4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות דק

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים במחבת חמאה ושמן, מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים 10 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את הפטריות מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 5 דקות. מסירים מהאש מעבירים לקערה ומצננים.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מגישים עם סלט ירוק.

דרג: