מאפה ירקות וגבינת צאן בניחוח ים תיכוני

פשטידת ירקות וגבינות על מצע בצק פריך, ארוחת צהריים מושלמת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה ירקות וגבינת צאן בניחוח ים תיכוני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 4 קישואים חתוכים לרצועות
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1 גליל קולאז’ פרומעז פרוסה
  • 1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 100 גרם קולאז’ מסוג קצ’קבל מגוררת
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (טימין, ריחן, אורגנו)
  • 1/2 1 מיכלים שמנת לבישול 15% מסדרת ״השף הלבן|״
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מפוררת

אופן הכנה:

1.שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
2.מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ, מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה.
3.מטגנים את החצילים והקישואים, כל ירק בנפרד, עד להזהבה, שמים על נייר סופג לספיגת עודף השומן רצוי להחליף את הנייר מספר פעמים.
חותכים את הפלפלים לרצועות ושמים במסננת לניקוז הנוזלים
4.מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות) מסדרים על הבצק את הירקות מתבלים במלח ובפלפל. מסדרים מעל את גבינת הפרומעז, הזיתים, העגבניות, קולאז’ קצ’קבל ועשבי תיבול.
5.טורפים בקערה שמנת, ביצים קמח וגבינה בולגרית ויוצקים לתבנית.
6. אופים במשך 45 דקות עד שהמאפה מזהיב. ממתינים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.


דרג: