מאפה ירקות וגבינות צאן בניחוח ים תיכוני

מאפה צבעוני ועשיר בירקות וגבינות ארומטיות, רק להכין סלט ליד וארוחת הערב שלכם מוכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה ירקות וגבינות צאן בניחוח ים תיכוני
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 4 קישואים חתוכים לרצועות
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוסה
  • 1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (טימין , ריחן, אורגנו)
  • ½1 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 100 גרם גבינת תנובה 5%

אופן הכנה:


1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה.
3. מטגנים את החצילים והקישואים, כל ירק בנפרד, עד להזהבה. שמים על נייר סופג לספיגת עודף השמן, רצוי להחליף את הנייר מספר פעמים. חותכים את הפלפלים לרצועות ושמים במסננת לניקוז הנוזלים.
4. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות), מסדרים על הבצק את הירקות מתבלים במלח ובפלפל, מסדרים מעל את גבינת הפרומעז, הזיתים, העגבניות, גבינת קצ’קבל ועשבי תיבול.
5. טורפים בקערה שמנת, ביצים, קמח וגבינה ויוצקים לתבנית.
6. אופים כ- 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב. ממתינים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.

דרג: